11 poze   5869 vizite

Blogul meu porumbei-campioni

www.porumbei-campioni.blogspot.com/

VIZITATI-L !


Informatii gratuite despre cresterea porumbeilor, clipuri video ,intamplari interesante si nu numai.

toate drepturile rezervate

Reproducţia de iarnă
Reproducţia de iarnă – câteva păreri personale

Odată puşi la pereche, porumbeilor nu li se mai fac tratamente şi, foarte IMPORTANT, nu li se mai administrează nici un vaccin. Vaccinul se face cu aprox. 3-4 săptămâni înainte de împerechere. Dacă cineva vrea să-şi îndoape iar porumbeii cu medicamente şi să le facă vaccin, e treaba lui. Dar îşi va distruge păsările, sau cel puţin puii reproduşi. Şi nu are decât să suporte consecinţele.

Este indicat ca porumbeii să nu se pună la pereche din decembrie (sau în perioada friguroasă). Testiculele masculilor se micşorează foarte mult în perioada rece, plus că părinţii depun un efort foarte mare să crească pui la minus 10 grade Celsius. Alt inconvenient ar fi că lipsa soarelui şi implicit a razelor ultraviolete determină un deficit de vitamina D în organismul porumbeilor, produsă la nivel cutanat. Iar în lipsa vitaminei D, rezultă şi un deficit de calciu, atât de important puilor în perioada de creştere. Chestia asta se corectează prin grit proaspăt la discreţie, vitamineral (acel praf de culoare roz comercializat de toate firmele specializate în produse complementare pentru porumbei) şi un complex polivitaminic, dar administrat cu cap, respectând prospectul.

Cunosc, totuşi, destui crescători care apelează cu succes la reproducţia de iarnă. La sfârşitul lui ianuarie, deja au prima serie de pui înţărcată. Dar sunt convins că le administrează porumbeilor toate suplimentele de care au nevoie şi că sunt foarte atenţi la dezvoltarea puilor. Un inconvenient al puilor reproduşi la începutul anului este că riscă să năpârlească prea devreme remigele principale, iar sezonul competiţional rezervat puilor să se termine prea devreme pentru ei. În acest caz, puii trebuie obscurizaţi, năpârlind astfel doar penele de pe corp.

Dejecţii apoase

Găinaţul apos poate avea multiple cauze. O cură de chefir, complex polivitaminic şi drojdie de bere pe boabe vă poate ajuta să amelioraţi problema, însă totul este relativ, ea nu vă poate garanta vindecarea porumbeilor. O astfel de cură nu tratează o boală dacă ea e prezentă în organism.

Boala trebuie mai întâi diagnosticată şi abia apoi intervenit cu un tratament corespunzător. Iar lucrul acesta îl poate prescrie numai un veterniar specializat în păsări şi care mai ştie şi câte ceva despre porumbei. Noi putem doar să ne dăm cu părerea, una neavizată de altfel.

Notă: Toate opiniile exprimate în acest articol sunt păreri personale, ele nu reprezintă poziţia avizată a unui medic veterinar specialist.
În administrarea medicamentelor respectaţi întotdeauna dozele indicate de producător!

Atunci Când Creşti Porumbei, Greşeli Ce Pot Fi Evitate Pot Costa Scump



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.